Tartumaa on 2025. aasta Eesti toidupiirkond

Selle aasta maikuust kuni detsembri lõpuni kannab Tartumaa Eesti toidupiirkonna tiitlit. Maitseelamusi, mis toovad Tartumaa toidukultuuri esiplaanile, jagatakse kogu aasta vältel.

Maitsete aasta jooksul toimub mitmeid sündmusi, toidufestivale ja koostöid, kus osalevad nii tootjad, kokad, toitlustusettevõtted kui ka kohalikud kogukonnad. Fookuses on Tartumaa toidu mitmekülgsus, piirkonna põnev toiduajalugu, toidusündmused ning toiduinnovatsioon. Peamine eesmärk on tõsta esile meie piirkonnale omaseid toidutraditsioone ja maitseid, tuues kokku kõik, kes on seotud toidu ja toidukultuuri edendamisega. Tartumaa toidupiirkonna tunnuslauseks on: „Maitseelamused Võrtsust Peipsini".

Tartumaa toidupiirkonna tegevuste elluviimise taga seisavad kohalikud toidutootjad ja -töötlejad, toitlustajad, teadus- ja arendusorganisatsioonid ning omavalitsused. Tartumaa toidupiirkonna projekti eestvedajaks on Tartumaa Arendusselts koos Tartumaa Omavalitsuste Liidu, Tartumaa Turismi, Tartumaa toiduvõrgustiku, Tartu linna ja teiste partneritega. Kokku kuulub toidupiirkonna programmi rohkem kui 100 turismi- ja toidusündmust. Tartumaa toidupiirkonna koduleht järjest täieneb uue infoga. Toidupiirkonna sündmusi hakkab lisaks vahendama Tartu ja Lõuna-Eesti Kultuuriaken.

Tartumaa toidupiirkonna tegevusi rahastavad teiste seas Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, LEADER-meede, PRIA lühikeste tarneahelate meede ning Interreg, millele lisanduvad ka partnerite ja toiduvõrgustiku liikmete oma investeeringud sündmuste korraldamisse ja turundusse.

Kutsume kõiki külastama Tartumaa toidupiirkond 2025 sündmusi ning toitlustus- ja majutusasutusi. Ära unusta toetada kohalikke tootjaid ning vali ka poelettidelt Tartumaa maitseid, mille tunned ära toidumärgise järgi.

Rohkem infot toidupiirkonnast, sündmustest ja uudistest leiab: www.visittartu.com/et/toidupiirkond.

Lisainfo: Kristiina Tammets, Tartumaa Arendusselts, +372 5340 9873, kristiina@tas.ee.